sova - begeleiders


Sociale vaardigheden vergroten

Samen spelen, hoe doe je dat?


Omschrijving

Sociale vaardigheden zijn nodig om met andere kinderen te kunnen spelen, om vrienden te maken, om samen te leven ... Bij sommige kinderen verlopen die contacten niet zo vlot, waardoor ze meer en meer ‘alleen' komen te staan.


Hoe kan je deze kinderen ‘sterker' maken, weerbaarder? Door hun zelfvertrouwen te versterken en hen sociale inzichten in relaties bij te brengen.

We gaan praktijkgericht aan de slag met speelse en creatieve spelletjes en opdrachten, uit diverse sociale vaardigheidsmethoden. We kunnen deze inzetten om te werken aan groepsvorming, om bepaalde kinderen meer vaardigheden bij te brengen of om zo de mogelijkheid te hebben om in de school een SOVA-training te kunnen aanbieden.


Het opzet van zo'n training is vooral om kinderen doorheen spelletjes, rollenspel, tekeningen, kleien, verbeelden en fantasieoefeningen nieuwe sociale vaardigheden aan te leren.

Na deze training gaan deelnemers naar huis met een boel materialen om zelf aan de slag te kunnen (kinderboekje, ouderboek, draaiboek van het trainingstraject).


Makkelijk zittende kledij is gewenst!


Doelgroep

Leerkrachten lager onderwijs, leerkrachten bijzonder onderwijs, zorgbegeleiders, clb-medewerkers.


Trainer

Lies Ledegen


Data & locatie

Donderdagen 24 september en 15 oktober  2020 van 9u tot 15.30u  te Vorselaar DONCHE


Donderdagen 25 september en 9 oktober  2020 van 9.30u tot 16.00u te Antwerpen CNO

Donderdagen 29 april en 6 mei 2021 van 9.30u tot 16.00u te Antwerpen CNOInfo en inschrijvingen

info@kroost.be