praten met pubers - begeleidersPraten met pubers … hoe doe je dat?

Communicatietraining.


Een puber is volop bezig om zich los te maken van zijn nest. Dat gaat gepaard met heel wat onzekerheden, soms verstopt in overmoedig of stoer gedrag.

Daardoor gaan pubers ook anders communiceren, of je soms ook letterlijk buiten houden.


Omschrijving

Deze training wil handvaten geven in het contact met tieners vanaf ongeveer 11 tot 16  jaar.

We reiken een kader aan waarin het duidelijk wordt waarom een puber  zo moeilijk in contact kan gaan over zijn kwetsbare en onzekere dingen.

Waarom toont een tiener zo vaak stoer, onverschillig of afwijzend gedrag?

Want je merkt, pubers zijn wel degelijk onzeker, maar toch hebben ze ook de ontwikkelingstaak om jou als ouder/volwassene buiten te houden, om het zelf te kunnen uitzoeken. Hoe kunnen we dan als leerkracht, begeleider toch nabij zijn en hen ondersteunen in hun groeiproces om het meer en meer zelf te kunnen? Hoe kan je een puber helpen om nieuwe manieren te vinden om zichzelf te worden en in zijn wereld te staan?

Tegelijk geven we handvaten om de nodige grenzen te stellen die ze nodig hebben om zichzelf te worden en in hun wereld te kunnen staan.


Doelgroep

Leerkrachten tieners  van de 3de graad basisonderwijs en leerkrachten van middelbaar onderwijs, zorgbegeleiders, clb-medewerkers, secretariaatsmedewerkers, studiebegeleiders.


Trainer

Lies Ledegen 


Data & locatie

20 januari en 10 februari 2021


Donchecentrum -Thomas More te Vorselaar


Op aanvraag mogelijk voor pedagogische studiedagen, en voor alle professionals


Info en inschrijvingen

info@kroost.be