gast meis - leerkrachten


Gast, da’s ni gepast! Meis dat is niet wijs!

Over gepast en ongepast seksueel gedrag bij kinderen in de lagere school.

 

Omschrijving

Een groepje tieners spelen op de speelplaats het spelletje ‘Waarheid, durven of doen?‘ Eén van de jongens krijgt de opdracht een meisje haar borstjes aan te raken. Het zijn dingen die gebeuren. Is het onschuldig spelgedrag of is het seksueel grensoverschrijdend gedrag? We zullen niet noodzakelijk allemaal hetzelfde antwoord geven.

Het vlaggensysteem van Sensoa is een manier om samen met opgroeiende kinderen vanuit verschillende criteria als gelijkwaardigheid, zelfrespect, wederzijdse toestemming, vrijwilligheid, ... te gaan praten over seksueel gedrag.

De bedoeling is dat we in deze studiedag aanknopingspunten vinden om ergens tussen onverschilligheid en paniek ‘gepast' te reageren op ‘gepast' en ‘ongepast' seksueel gedrag door kinderen.

Aansluitende thema's in deze studiedag zijn: de seksuele ontwikkeling van kinderen, de aankomende puberteit, de verschillen tussen jongens en meisjes, het ontwikkelen van seksuele identiteit, genderdiversiteit, het ontwikkelen van weerbaarheid om kinderen te wapenen tegen ongepaste benaderingen.


Doelgroep

leerkrachten lager onderwijs, leerkrachten buitengewoon onderwijs, zorgbegeleiders, clb-medewerkers, buitenschoolse kinderopvang, kindercoachen.


Trainer

Lies Ledegen


Data & locatie


Op aanvraag.


Info en inschrijvingen

info@kroost.be