KROOST – kindertherapie – Ouderbegeleiding – Vorming

Logo Kroost

KINDERTHERAPIE ...
WANNEER JE JE
ZORGEN MAAKT OM
JE KIND.

Ervaren kinderpsychologen en
kindertherapeuten bieden individuele
begeleiding
voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

Geen nieuwe aanmeldingen op dit moment mogelijk.

Op dit moment is er jammer genoeg geen ruimte voor individuele begeleiding van je kind. We noteren ook geen aanvragen. De wachttijd zou te lang oplopen.
We hopen zo snel mogelijk nieuwe aanvragen te kunnen behandelen.

Hoe verloopt de begeleiding van je kind?

We het volgende stramien:

1. De verkennende fase: We vertrekken vanuit een verkennend gesprek waarin we je hulpvraag samen verhelderen.

2. Je kan in een traject ouderbegeleiding stappen. Er lopen ook regelmatig ouder-trainingen in groep waar al vele ouders een heel eind mee op weg geraken. 

en/of je kan kiezen om je kind op de wachtlijst te zetten voor individuele begeleiding

3. Wanneer een individuele begeleiding voor je kind kan starten volgt een uitgebreid intakegesprek met de kindertherapeute die ook met je kind gaat werken. 

4. De exploratiefase (5-tal sessies): Je kind komt individueel en aan de hand van spel, gesprek en allerlei expressieve technieken wordt de klacht van je kind uitgediept.

5. De behandelfase: er wordt een integratief behandelplan opgesteld en besproken met jullie als ouders. Samen bepalen we hoe er de komende tijd verder gewerkt wordt.

6. De ouderbegeleiding kan parallel blijven lopen aan de begeleiding van  je kind. We merken vaak een snelle verandering wanneer beide vormen van begeleiding gecombineerd plaats vinden. 

 

Informatie voor je kind

Heb je ergens last van? Wil je het anders?

Jij geeft aan op welke manier wij jou het beste kunnen helpen. Samen kijken we hoe jij het anders wil.
Je kan vertellen of wil je liever spelen, tekenen of kleien? Hou je van sprookjes, verkleden of ravotten met de hond? Het zijn allemaal manieren om te zeggen wat je dwars zit.

Voor jij bij ons komt, gaan we eerst met je ouders praten. Zij maken zich ook zorgen over jou.
Daarna kom jij bij ons, telkens een uurtje. Na een tijdje bespreken we met jou hoe het verder gaat, hoe vaak je wil komen of wat er nodig is.

Je kan me vertrouwen want ik heb beroepsgeheim. Dat wil zeggen dat ik niemand anders mag vertellen wat je me verteld hebt, tenzij jij dit zelf wilt